top of page

Transport en Parking

Diggiefeest bereiken met openbaar vervoer

MET DE BUS:

  • Vanuit Oudenaarde: neem bus 16 of 17 richting Geraardsbergen, en stap af aan halte 'Meerbeekstraat'. Vanaf daar is het nog een kwartiertje stappen naar Diggie.

  • Vanuit Geraardsbergen: neem bus 16 of 17 richting Oudenaarde, en stap af aan halte 'Meerbeekstraat'. Vanaf daar is het nog een kwartiertje stappen naar Diggie.

  • Vanuit Zottegem of Lierde kan je de flexbus nemen. De halte waar je moet afstappen heet 'Nederbrakel Diggieboerderij'. Je moet de flexbus wel op voorhand bestellen (meer info). Je hoeft niet meer te wandelen; als je afstapt, de flexbus stopt voor de boerderijpoorten.

MET DE TREIN:

  • Neem de trein naar het station van Zottegem of Lierde. Vanaf daar kan je met de flexbus of bus tot op Diggie geraken (zie hierboven).

  • Neem de trein tot in Oudenaarde. Vanaf daar kan je met de bus nemen (zie hierboven).

Diggiefeest bereiken met de voet

Diggie ligt op een mooie locatie in de Vlaamse Ardennen, op onderstaande kaart kan je je route uitstippelen en de leukste wandelwegen ontdekken.

Diggiefeest bereiken met de auto

  • Vanuit Oudenaarde: N8 volgen tot aan de Leizemooie en vanaf daar de pijltjes volgen.

  • Vanuit Ronse: N48 volgen tot in Brakel. Aan het rond punt in Nederbrakel linksaf richting Oudenaarde (N8). Dan volgen tot aan de Leizemooie en vanaf daar de pijltjes volgen.

  • Vanuit Geraardsbergen: N493 volgen tot in Brakel. Aan het rond punt rechtdoor richting Oudenaarde (N8). Dan volgen tot aan de Leizemooie en vanaf daar de pijltjes volgen.

  • Vanuit Ninove: N8 volgen tot aan de Leizemooie en vanaf daar de pijltjes volgen.


Tip: probeer zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, te carpoolen of met de fiets te komen indien je naar Diggie komt. De natuur dankt u!

Parking

Je kunt je wandelschoenen of fiets gemakkelijk kwijt op de Diggiehoeve. Als je toch met de auto komt, is er een ruime parking voorzien op de weide voor de boerderij. Indien het weer niet gunstig is wordt de parking verlegd naar een omliggende straat in de buurt. Indien er meer parkeerplek zou zijn, is er de mogelijkheid om te parkeren aan de gemeentelijke sporthal De Rijdt (Jagersstraat 64A, 9660 Brakel). Dit op zo'n 10 minuten wandelen van Diggie.

bottom of page